Бърза шоколадова торта с лешници
Необходими продукти:
85 грама масло
2 яйца
120 милилитра прясно мляко с 1% масленост
100 грама захар
125 грама висококачествено брашно
100 грама лешници
какао на вкус
ванилия на вкус
2 грама бакпулвер
За глазурата:
100 грама млечен шоколад
1 супена лъжица масло
Начина на приготвяне:
Извадете маслото, млякото и яйцата от хладилника 15-20 минути преди да започнете да правите тортата. Подмажете дъното на подходяща форма за печене с масло.
Ядките нарежете и разделете на две равни части. Едната от тях изсипете на дъното на съда, като заравните слоя.
Яйцата и захарта разбийте с помощта на тел за целта, докато се получи пухкава пяна, прибавяйки мъничко морска сол.
След това налейте млякото при разбитите яйца, маслото, сложете ванилията и разбъркайте. Ред е на какаото, след него добавете пресятото брашно с бакпулвера.
Направете еднородна смес, половината от която излейте (на тънка струя) върху лешниците в предварително подготвения съд. Останалите ядки разпределете равномерно върху тестото и покрийте с другата половина от сместа.
Изпечете тортата в загрята фурна, необходими са около 10-15 минути. Когато готовият десерт се охлади, обърнете в подходящ плосък съд и полейте с глазура, която сте направили от разтопения млечен шоколад с 1 супена лъжица масло.
Украсете с ядки и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
Коментари към Бърза шоколадова торта с лешници