Няколко съвета при приготвяне на риба

1. За да определите свежестта на замразена риба, забийте в нея нож, който преди това сте потопили във вряща вода. След това го помиришете - миризмата ще ви даде търсения отговор.
2. За да се намали загубата на минерални вещества при сваряването на рибата, във водата сложете 7 - 10 грама сол на 1 литър вода.
3. За да не мирише рибата на тиня, измийте я със силен студен солен разтвор.
4. Ако подсолите рибата 10 - 15 минути преди варене, тя ще се разпада по-малко при приготвянето.
5. За да бъде пържената риба по-сочна и да има румена коричка, добре е да потопите парчетата 30 - 40 минути преди това в прясно мляко.
6. Ако сте решили да използвате рибата като плънка на баница, пай или други, не е необходимо да я варите предварително. Достатъчно е само да я потопите в или залеете с вряща вода.
7. За да премахнете неприятния мирис по време на пържене на риба, в мазнината сложете обелен и нарязан на парчета картоф.
8. Когато почиствате риба, потопете пръстите си в сол, това ще улесни процеса, защото ще се справите с хлъзгавината.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- 10-дневна рибена диета
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Избягвайте консумацията на тези 9 вида риби
Коментари към Няколко съвета при приготвяне на риба