Мус от шипки

Необходими продукти:
50 грама шипки (сушени)
90 грама захар
400 милилитра вода
15 грама желатин
лимонена киселина на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете сушените шипки, залейте ги с врящата вода, затворете съда плътно с капак и оставете така за 12 часа. Залейте и желатина с вода.
Прецедете шипковата настойка, добавете към "бульона" захарта, затоплете, сложете желатина и лимонената киселина. Когато всичко това заври, свалете от котлона.
Охладете до стайна температура течността, разбийте и разпределете в подходящи формички. Приберете в хладилника, за да стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
РИЛАСТИЛ АКНЕСТИЛ ПОЧИСТВАЩА ПЯНА 150 мл
БИ ТЕН МУС ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТЕН TAN GO AWAY 200 мл
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ГЕВОЛ MED ЕКСПРЕС МУС ЗА СУХА КОЖА 125 мл
АЛКЕМИЛА УСПОКОЯВАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Домашен ягодов пай без печене
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Възстановете здравето на стомаха с желатин
Коментари към Мус от шипки