Мармалад от шипки

Необходими продукти:
600 грама шипки
750 грама захар
вода
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете шипките, сложете ги в емайлирана тенджера и залейте с вода, която трябва да бъде 3 сантиметра над плодовете.
Поставете съда на котлона и варете на бавен огън до омекване, като отстраните образувалата се пяна.
След това намачкайте шипките и прецедете, за да се отдели излишната течност. Получената каша прокарайте през сито. Еднородното пюре върнете в тенджерата, налейте водата, в която сварихте плодовете, добавете захарта и нека мармаладът се приготвя на бавен огън до желаната гъстота.
Разпределете в бурканчета и затворете, докато сладкото е още горещо.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ МАРМАЛАД ШАВАНПРАШ 500 г
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО МАСЛО + ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 10 мл
БОДИ БЮТИ BEAUTY BOOST ОЗАРЯВАЩ СЕРУМ С ВИТАМИН C 30 мл
МАЗИЛО РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ ИМУН ЕЙД ЗА ДЕЦА МАЛИНА прах 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Шипково масло – състав, ползи за здравето и противопоказания
- Чай от шипка – ползи и противопоказания
- Шипката - вълшебният лековит храст
- Домашен мармалад от кайсии с мед и лимон
- Екстрактът от шипка намалява болката при остеоартрит
- Шипков чай с ябълка, мед и джинджифил
- Как да си приготвим здравословен мармалад от алое вера?
- Мус от шипки
Коментари към Мармалад от шипки