Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони в млечен сос със сирена

Макарони в млечен сос със сирена

от 20 яну 2016г.
Макарони в млечен сос със сирена - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

300 грама макарони
50 грама масло
60 грама брашно
450 милилитра прясно мляко
400 грама полутвърд кашкавал + 50 грама твърд кашкавал или използвайте други подходящи сирена
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица смлян червен пипер (или любими подправки)
1 чаена лъжица чесън на прах

Начин на приготвяне:

Сварете макароните според инструкциите върху опаковката им.

Настържете избраните сирена с помощта на ренде. Съчетавайки различни по твърдост продукти, ще се получи по-наситен на вкус сос.

Заемете се с направата на соса.
В съд с дебело дъно разтопете маслото на среден огън. Постепенно прибавете брашното, като разбърквате старателно (може да използвате тел за разбиване на яйца). Две минути по-късно ще се получи еднородна смес, с която се сгъстяват сосове.


Започнете постепенно да наливате прясното мляко, като бъркате непрекъснато. Сосът не трябва да се стича от лъжицата.

Когато достигнете до този момент и получите правилната консистенция, свалете съда от котлона и прибавете подправки на вкус. След това изсипете настърганите сирена и разбъркайте всичко старателно до еднородност на сместа.


Ако желаете, може да налеете няколко лъжици от водата, в която сте сварили макароните, в соса, за да се получи той по-лъскав и нежен на вид, също ще стане и по-течен.

Отцедете течността от макароните, залейте ги с готовия сос и разбъркате.

Може да разпределите в подходящи формички и да запечете ястието във фурната, докато се образува апетитна златиста коричка на повърхността.

Да ви е вкусно!

Още по темата:
  • Как и колко да варим макаронените изделия Как и колко да варим макаронените изделия
  • Какво е паста орзо и как да я приготвим Какво е паста орзо и как да я приготвим
  • Топ 10 на най-популярните видове паста в света Топ 10 на най-популярните видове паста в света
  • Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
5.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
106.00лв. / 54.20 €

ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000

ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
48.70лв. / 24.90 €

ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000

ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
29.00лв. / 14.83 €

ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г

ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г

ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г

Коментари към Макарони в млечен сос със сирена

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Макарони в млечен сос със сирена
    www.framar.bg 
    на 26 September 2025 в 08:55
    Коментирайте "Макарони в млечен сос със сирена"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Макаронени изделия
  • Как и колко да варим макаронените изделия
  • Какво е паста орзо и как да я приготвим
  • Паста орзо със зеленчуци
  • Топ 10 на най-популярните видове паста в света
  • Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
  • Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
  • Двуседмична диета с паста
  • Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
  • Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
  • Макарони с яйца и кашкавал на фурна
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Смъртните случаи от рак се очаква да нараснат до 18 милиона през 2050 г.Смъртните случаи от рак се очаква да нараснат до 18 милиона през 2050 г.

Смъртните случаи от рак се очаква да нараснат до 18 милиона през 2050 г.

от 25 сеп 2025г.Прочети повече
Диригент с Паркинсон: Треморът ми почти изчезна след  мозъчна стимулацияДиригент с Паркинсон: Треморът ми почти изчезна след  мозъчна стимулация

Диригент с Паркинсон: Треморът ми почти изчезна след мозъчна стимулация

от 25 сеп 2025г.Прочети повече
Магнезият може да потисне развитието на колоректален ракМагнезият може да потисне развитието на колоректален рак

Магнезият може да потисне развитието на колоректален рак

от 25 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 8 дни, 18 часа и 51 мин.

Щракане при прозяване - спешна помощ

преди 8 дни, 21 часа и 19 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Как да приготвите паста по правилния начин Как да приготвите паста по правилния начин

Как да приготвите паста по правилния начин

от 25 окт 2019г. Прочети повече
Двуседмична диета с паста Двуседмична диета с паста

Двуседмична диета с паста

от 15 ное 2018г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХАРТМАН ТЕЛАКОМП НЕСТЕРИЛНИ КОМПРЕСИ 7.5 см/7.5 см 12 ДИПЛИ * 100

МЕДИСТУС АНТИВИРУС МЕД И ЛИМОН таблетки * 10

ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА КОСА ПОМПА 100 мл

ПРЕДПАЗНО БЕЛЬО ЗА ВЪЗРАСТНИ СЕНИ АКТИВ КЛАСИК размер XL * 10

ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВИТА-МИН МУЛТИ СПОРТ капсули мг * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

Коментар на: Росица Делева от 25 сеп 2025г. в 23:16:02

АТУСИН капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 сеп 2025г. в 17:58:00

МЕДРОЛ таблетки 4 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 24 сеп 2025г. в 17:57:34

АТУСИН капсули * 30

Коментар на: Анна от 24 сеп 2025г. в 17:30:35

МЕДРОЛ таблетки 4 мг * 100

Коментар на: Гилаййй от 24 сеп 2025г. в 17:27:25
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival