Лучени кръгчета в млечно-яйчена панировка

Необходими продукти:
1-2 едри глави лук (в случая е използван червен)
масло за пържене
1 чаена чаша пресято брашно
2 чаени лъжици сол
1,5 чаена лъжица набухвател
1 яйце
2/3 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица растително олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на дебели кръгли парчета, които разделете на кръгчета.
Сложете ги в дълбока купа и залейте със студена вода. Тя трябва да ги покрие. Оставете да престоят така в продължение на 30 минути.
Извадете върху хартия, за да може тя да поеме течността.
Пресейте в купа брашното заедно със солта и набухвателя.
Яйцето разделете на жълтък и белтък.
Жълтъка разбийте старателно.
Прибавете го към сухата смес, налейте олиото и млякото.
Разбъркайте до еднородност.
В отделен съд разбийте белтъка.
Внимателно го смесете с полученото тесто.
Сгорещете достатъчно количество масло в тиган.
Потапяйте лучените кръгчета в подготвената панировка и ги изпържете в мазнината до златисто.
Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди излишното масло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Лучени кръгчета в млечно-яйчена панировка