Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Италиански чеснов хляб

Италиански чеснов хляб

от 27 авг 2013г.
Италиански чеснов хляб - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

100 грама масло на стайна температура

1/2 чаена лъжица черен пипер (хубаво е да е прясно смлян)

1/8 чаена чаша смляна чушка

1/2 чаена лъжица италиански подправки

1/4 чаена лъжица горчица на прах

2 супени лъжици счукан чесън

1/4 чаена чаша настърган пармезан

хляб (франзела, ръжен или друг, какъвто предпочитате)

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти в купа (без хляба). След това има два начина на приготвяне на хляба: да изпечете във фурната с или без фолио.

Ако решите да печете без фолио, трябва да го направите непосредствено, преди да поднесете, защото студени не са така вкусни. Нарежете хляба на големи парчета с дебелина 1,5 см. Обилно намажете с чесновия сос, след което нарежете на по-малки парчета. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и изпечете във фурната, докато хлебчетата не се зачервят.

Увити във фолио, хлебчетата се получават меки, напоени с масло и просто се топят в устата. Приготвят се като хлябът се намаже със соса, както в първия случай), единствената разлика е, че нарязаните парчета не се разделят, а се увиват във фолио по заедно. Ако хлябът е повече, направете няколко "пакетчета" и изпечете във фурната за около 20 - 30 минути.

Ако желаете, може да замразите чеснов хляб. За целта намажете парчетата със соса, но не печете, а увийте във фолио и приберете в хладилника или във фризера. Така винаги ще имате готов овкусен хляб, който само трябва да извадите час, преди да поднесете и да приготвите по един от споменатите по-горе начини.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
  • Месо по италиански с домати, чесън и маслини Месо по италиански с домати, чесън и маслини
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Сухари с чесън и пармезан Сухари с чесън и пармезан
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
14.90лв. / 7.62 €

ИНТЕРВЮ СЪС СЕБЕ СИ. АПОКАЛИПСИС - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА

ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА
16.90лв. / 8.64 €

ИТАЛИАНСКО ЛЯТО - СЮ МУРКРОФТ - СИЕЛА

ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
17.95лв. / 9.18 €

ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС

БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС
5.00лв. / 2.56 €

БЪЛГАРСКО - ИТАЛИАНСКИ РАЗГОВОРНИК - ХЕРМЕС

КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО -  СИЕЛА
22.90лв. / 11.71 €

КРЪСТНИКЪТ - МАРИО ПУЗО - СИЕЛА

РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
17.90лв. / 9.15 €

РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА

Коментари към Италиански чеснов хляб

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Италиански чеснов хляб
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 04:06
    Коментирайте "Италиански чеснов хляб"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
  • Домашно лечение на синузит с чесън и мед
  • Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
  • Масло от чесън - ползи и употреба
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Сос от печени домати с чесън и босилек
  • 5 вреди от честото консумиране на чесън
  • Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 14 часа и 48 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 18 часа и 11 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Чесън Чесън

Чесън

от 24 апр 2024г. Прочети повече
10 причини да консумирате прясното мляко с чесън 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън

10 причини да консумирате прясното мляко с чесън

от 09 фев 2024г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival