Задушена бамя с лук и домати

Необходими продукти:
450 грама прясна бамя
250 грама дребни глави лук
6 обелени скилидки чесън
5 супени лъжици зехтин
500 грама домати, нарязани на малки парчета
1 чаена лъжица захар
сока от 1/2 лимон
3-4 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте бамята и с остър нож изрежете зелените конци, като внимавате да не откриете зърната.
Сложете лука в тенджера с вода и нека се вари в продължение на 5 минути. След това отцедете течността и обелете главите, когато се охладят малко.
Сгорещете 3 супени лъжици зехтин в тиган и в него запържете целите скилидки чесън и главите лук.
Разклащайте съда, за да може зеленчуците да се зачервят от всички страни равномерно. След това прибавете бамята, пържете още 5 минути и изсипете нарязаните домати в съда.
Подправете зеленчуците със сол и смлян черен пипер на вкус, сложете захарта и оставете всичко да се задушава в продължение на 15 минути. Бамята трябва да омекне. Когато това стане, добавете нарязания пресен магданоз, лимоновия сок и след минута варене налейте останалия зехтин.
Поднесете ястието на стайна температура като гарнитура или като основно.
Добър апетит!
Снимка: vsyasol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Бамя - ползи за здравето и вредни свойства
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Домат
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
Коментари към Задушена бамя с лук и домати