Вкусен фото полет половин век назад - Първа част
Често поглеждаме в миналото, понякога от носталгия, друг път от чисто любопитство. Днес се връщаме половин век назад, за да видим как са се хранели хората в самолетите. Селекцията е направена от норвежката авиокомпания Scandinavian Airlines и обхваща периода от 1950–1980 години. Тогава пътниците са си хапвали омари, хайвер, раци... Да направим един вкусен полет заедно...
Месните деликатеси са се нарязвали директно на борда. Тогава все още не е имало строги правила за безопасност.

На пътниците от бизнес класата са предлагали да опитат прясна риба и пушени изделия, а напитките са се поднасяли в стъклени чаши.

През 1960 година са използвали изящни сервизи за сервиране на чая.

Пресни плодове?

Разбира се, в икономична класа е по-скромно... Годината е 1960-та.

През 80-те кадрите напомнят съвременните обяди в самолетите.

Истинска шведска маса в бизнес класата.

Шампанско с хайвер...

Изискани ястия, поднесени в порцеланови съдове.

Прясно смлян черен пипер желаете ли?

Останете с нас и във втората част, в която ще се насладим на още вкусна красота в облаците.
Снимки: The SAS Museum
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЦАНЕТО - ЙОРДАН КОЛЕВ - СИЕЛА
ТАЛОДЕРМА НАТРИЕВ БЕНЗОАТ 30 г
ЛАЙКА РОЛКИ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT35080, размери 20 х 600 см. * 2
АРОМАНДИСЕ ТАЛИАТЕЛИ КОНДЖАК 150 г
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
СВИНСКИ ЖЕЛАТИН НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Какво означават цветовете на плодовете и зеленчуците за нашето здраве
- Колко време след операция може да се пътува със самолет?
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Калина, Офика
- Избягване на киселинни храни
- Хранене при тремор
- Карнауба
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
Коментари към Вкусен фото полет половин век назад - Първа част