Бял боб с пикантна наденица и гъби
Необходими продукти:
400 грама бял боб
300 грама пикантна наденица (чоризо)
300 грама гъби (портобело)
1 глава лук
1 домат (или 1 чаена лъжица доматено пюре)
1 морков
1 дафинов лист
2 зрънца карамфил
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте боба с вода и нека престои така една нощ. На следващия ден отцедете течността и сварете зърната в чиста вода (количеството й да бъде колкото да покрие боба). Прибавете нарязаните на две лук и морков, дафиновия лист, настърган домат или доматено пюре и други подправки, ако предпочитате. Щом бобът се свари, извадете зеленчуците, смелете ги и върнете обратно в бульона. Подсолете към края на приготвянето. По време на варенето доливайте гореща вода, за да може зърната да бъдат покрити непрекъснато.
Изпържете в тиган нарязаната на кръгчета наденица, добавете гъбите и 5-7 минути по-късно свалете съда от котлона. Вкусната комбинация изсипете при боба и нека всичко се приготвя още 10-15 минути.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Рецепти за домашен бахур
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Запечен боб с наденица и чесън
- Тортила питки с наденица и яйца
- Наденички с гъби и лук
- Чай от бобени шушулки при диабет
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Печен боб с лук
Коментари към Бял боб с пикантна наденица и гъби