Бърз тутманик със сирене

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка сода
- 100 грама сирене, натрошено
- масло
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа разбийте яйцата с помощта на вилица.
- Добавете содата в киселото мляко, разбъркайте и изсипете в купата.
- Прибавете брашното и отново разбъркайте до получаването на гладка смес.
- Добавете натрошеното сирене в тестото и леко разбъркайте, за да се разпредели равномерно.
- Изсипете сместа в подмазана тавичка и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна до златисто кафяв цвят.
- Извадете тутманика от фурната и го намажете с масло.
- Изчакайте 10-15 минути да се охлади, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Хрупкави домашни солети
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Бърз тутманик със сирене