Бига - квас за хляб по италиански

Необходими продукти:
- 75 грама мая
- 60 грама топла вода
- 200 грама изворна или филтрирана вода със стайна температура
- 330 грама брашно
- зехтин за подмазване
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбъркайте маята в топлата вода и оставете сместа да престои около 10 минути, до образуването на кремообразна консистенция.
- Добавете водата и брашното и разбъркайте с дървена лъжица в продължение на 3-4 минути.
- Прехвърлете бига в подмазана със зехтин купа и я покрийте с найлоново фолио.
- Оставете я да втаса на по-хладна стайна температура за 6-24 часа, докато утрои размера си.
- Съхранявайте я покрита в хладилник в рамките на 5 дни.
Още по темата:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ ВЕГАНА B12 100 г
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Хрупкави домашни солети
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Бига - квас за хляб по италиански