Супа с ечемик и чоризо
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 2 стръка целина
- зехтин
- 150 грама чоризо
- 2 дафинови листа
- 200 грама ечемик
- 2 консерви по 400 грама нарязани домати
- 4 кубчета зеленчуков бульон, разтворени в 1,8 литра вода
- 500 кейл или спанак
Начин на приготвяне:
Изпържете чоризото, нарязано на дребно, четвърт от сместта извадете настрана.
В тенджерата добавете ситно нарязаните зеленчуци (морковите, лука и целината) и дафиновия лист. Пържете 10 минути, докато омекнат.
Добавете ечемика, доматите, сипете бульона. Разбъркайте добре всичко, преди да заври течността. Гответе на слаба температура за 40 минути, разбърквайки периодично.
Нарежете спанака или кейла, добавете го в бульона, подправете на вкус със сол и черен пипер.
Разпределете в купички и отгоре сложете от отделената надница, полейте с малко зехтин.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С БРОКОЛИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОСТЕН ПИЛЕШКИ БУЛЬОН прах 306 гр.
Безплатна доставка за България!ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
АЛИН СМЕС ОТ СУХИ БИЛКИ ПО ПЕТЪР ДИМКОВ ПРОСТАТАЛИН 175 г
ТЕРАНОВА ЗЕЛЕНА АЛКАЛИЗИРАЩА СМЕС 40 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Студена супа с кисело мляко
- Ечемик – ползи за здравето
- Супи за отслабване: Крем супа от моркови и джинджифил
- Ментово Гаспачо с подправки
- Супи за отслабване: Супа с бял боб и песто
- Спаначена супа с чесън и царевично брашно
- Супа с чили и шамфъстък
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Супа от леща със спанак
- Супа минестроне с бекон
Коментари към Супа с ечемик и чоризо