Спаначена супа с чесън и царевично брашно
Необходими продукти:
1 чаена чаша зехтин
3 скилидки чесън
1/2 чаена чаша царевично брашно
1/2 чаена чаша настърган пармезан
3 чаени чаши спанак
черен пипер и сол на вкус
1 лимон
Начин на приготвяне:
Сгорещете 1/4 чаена чаша от зехтина на среден огън, в него изпържете чесъна за около минута, докато се появи характерният аромат. Тогава налейте 6 чаши вода и бъркайки непрекъснато добавете брашното.
Намалете температурата до средна и нека сместа се вари, докато се сгъсти малко (около 8 минути). Сложете пармезана, 1/4 чаена чаша зехтин и бъркайте непрекъснато около минута. Ред е на спанака, подсолете и оставете супата на котлона, докато листата придобият яркозелен цвят (около минута).
Разпределете в 4 купи, налейте във всяка по лъжица зехтин, подправете със смлян черен пипер на вкус и поднесете с резени лимон.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С БРОКОЛИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОСТЕН ПИЛЕШКИ БУЛЬОН прах 306 гр.
Безплатна доставка за България!ПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Салати от булгур и спанак
- Супа от коприва с картофи
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Царевична запеканка със спанак
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Бъркан тутманик със спанак
Коментари към Спаначена супа с чесън и царевично брашно