Супа с ечемик и чоризо

Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 2 стръка целина
- зехтин
- 150 грама чоризо
- 2 дафинови листа
- 200 грама ечемик
- 2 консерви по 400 грама нарязани домати
- 4 кубчета зеленчуков бульон, разтворени в 1,8 литра вода
- 500 кейл или спанак
Начин на приготвяне:
Изпържете чоризото, нарязано на дребно, четвърт от сместта извадете настрана.
В тенджерата добавете ситно нарязаните зеленчуци (морковите, лука и целината) и дафиновия лист. Пържете 10 минути, докато омекнат.
Добавете ечемика, доматите, сипете бульона. Разбъркайте добре всичко, преди да заври течността. Гответе на слаба температура за 40 минути, разбърквайки периодично.
Нарежете спанака или кейла, добавете го в бульона, подправете на вкус със сол и черен пипер.
Разпределете в купички и отгоре сложете от отделената надница, полейте с малко зехтин.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ЕЧЕМИК ФИН ЗЕЛЕН 200 гр.
ОСТРОВИТ ЕЧЕМИЧНА ТРЕВА 200 г
МАЙ ОРГАНИКА КОНЦЕНТРАТ REMOVAL 30 мл
КАФЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 2 в 1 * 10 БИГ - АКТИВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Супа от соеви кълнове със зелен лук и чесън
- Животът е по-вкусен със супа: 20 от най-известните супи в света
- Царевична крем супа с прясно мляко и розмарин
- Супа от бял боб със спанак
- Супа от корени магданоз и целина с орехи
- Ечемик – ползи за здравето
- Супа от скариди с домати и чесън
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
Коментари към Супа с ечемик и чоризо