Супа с ечемик и чоризо
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 2 стръка целина
- зехтин
- 150 грама чоризо
- 2 дафинови листа
- 200 грама ечемик
- 2 консерви по 400 грама нарязани домати
- 4 кубчета зеленчуков бульон, разтворени в 1,8 литра вода
- 500 кейл или спанак
Начин на приготвяне:
Изпържете чоризото, нарязано на дребно, четвърт от сместта извадете настрана.
В тенджерата добавете ситно нарязаните зеленчуци (морковите, лука и целината) и дафиновия лист. Пържете 10 минути, докато омекнат.
Добавете ечемика, доматите, сипете бульона. Разбъркайте добре всичко, преди да заври течността. Гответе на слаба температура за 40 минути, разбърквайки периодично.
Нарежете спанака или кейла, добавете го в бульона, подправете на вкус със сол и черен пипер.
Разпределете в купички и отгоре сложете от отделената надница, полейте с малко зехтин.
Източник:
realfood.tesco.com
Коментари към Супа с ечемик и чоризо