Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Супа от нахут с шафран и чесън

Супа от нахут с шафран и чесън

Супа от нахут с шафран и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 глава лук, нарежете я ситно
  • 400 грама сварен нахут
  • литър зеленчуков бульон
  • 2 скилидки чесън
  • щипка шафран
  • 3 сурови жълтъка
  • 240 милилитра натурално кисело мляко
  • 1/2 чаена лъжица червен пипер (смлян)
  • пресни зелени подправки и сол

 

Начин на приготвяне:

Изпържете лука в нагорещения зехтин, подсолете, прибавете сварения нахут, налейте бульона и сложете чесъна. Нека течността кипне и свалете съда от котлона.

Разбъркайте жълтъците заедно с щипка шафран, добавете към тях киселото мляко и превърнете комбинацията в еднородна. Бавно в нея налейте 200 милилитра от горещия бульон на супата, като бъркате непрекъснато.

Следват яйцата, които влейте също толкова старателно, без да спирате да бъркате.

Върнете тенджерата върху котлона и нека супата се приготвя около 5 минути при непрекъснато бъркане, като не позволявате да ври. Когато се сгъсти, може да поднесете, поръсвайки с пресни зелени подправки и смлян червен пипер.

нахут

Добър апетит!

Източник: mondaydelights.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника