Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки гърди с нахут и спанак

Пилешки гърди с нахут и спанак

Пилешки гърди с нахут и спанак - изображение

Ще направите тази рецепта с пилешко и нахут само за 20 минути, а в резултат ще имате 4 порции вкусно и засищащо ястие. Приятно приготвяте!


Необходими продукти

  • 4 пилешки гърди, нарязани на парчета
  • 1 консерва (400 грама) нахут, отцеден
  • 250 грама спанак
  • 200 милилитра пилешки бульон
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 пръчка канела, счупена на две
  • 1 супена лъжица сушен кориандър
  • 1 супена лъжица кимион
  • сокът и кората на 1 лимон
  • 1 супена лъжица олио


Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям тиган и запържете вътре лука за 4-5 минути. Увеличете температурата и добавете пилешкото. Запържете 3-4 минути, докато стане златисто-кафяво.

Изсипете подправките и настърганата лимонова кора. Разбъркайте и гответе още 1-2 минути. Изсипете нахута и пилешкия бульон. Сложете капака на тигана и оставете да къкри 5 минути.

Накрая добавете спанака и покрийте отново за 2-3 минути. Разбъркайте и поръсете с лимоновия сок. Поднесете ястието, докато е още топло. Приятен апетит!


Източник: bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника