Сарми в доматен сос
Необходими продукти:
500 гр кайма
зелеви листа (от кисело зеле)
200 гр настъргани моркови
1 голяма глава лук (може и по-малко, ако не го обичате)
1 ч. ч. ориз
1-2 домата
1-2 чушки
доматен сок
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, морковите настържете (или нарежете на ситно) и задушете в олио. Залейте ориза с кипяща вода и нека престои 1-2 часа в нея. Смесете така подготвените продукти, каймата, прибавете сол, подправки и разбъркайте всичко добре.
Във всяко от зелевите листа сложете от плънката и оформете сармите по стандартния начин. Подредете ги в тенджера с олио и изпържете от всички страни. След това налейте доматен сок (да покрие сармите). Нарежете 1-2 домата и 1-2 чушки, сложете и тях в тенджерата, може да добавите и лук, ако желаете. Затворете съда с капак и задушете до готовност на ориза.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Консервирани лозови листа (за сарми)
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
- Гръцки сармички със сос Авголемоно
- Постни мързеливи сарми с гъби в доматен сос
- Риба в зелеви листа (рибени сарми)
- Печени сарми с плънка от ориз, гъби и маслини
- Запечени сарми от козе сирене с домати и маслини
- Сарми от листа ревен с кайма и ориз на фурна
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
Коментари към Сарми в доматен сос