Риба в зелеви листа (рибени сарми)
Необходими продукти:
700 грама филе от риба по избор (щука, треска, бяла риба, костур)
50 грама хляб
1 глава лук
1 супена лъжица масло
700 грама прясно зеле
2 чаени чаши сметанов сос
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз (или копър)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте филето и го нарежете на едри парчета. След това смелете с помощта на машинка за мелене на кайма и прибавете към него накиснатия в прясно мляко хляб (отцедете течността), сито нарязания и предварително запържен лук. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и смелете всичко още веднъж.
Почистете и попарате пресни зелеви листа и във всяко сложете по малко от рибената плънка. Оформете сарми, които подредете в подходящ съд. Залейте ги със сметановия сос и поставете в загрята фурна.
Нека ястието се задушава до готовност.
Преди да поднесете, поръсете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Снимка: magiclady.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 360 GNC
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Задължителната храна за жените
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Риба в зелеви листа (рибени сарми)