Консервирани лозови листа (за сарми)
Необходими продукти:
- 120 грама сол на 1 литър вода
- лозови листа
Начин на приготвяне:
Залейте листата със студена вода и оставете за 4 часа, като сменяте водата на всеки 60 минути.
След това измийте старателно лозовите листа и ги подредете в стерилизирани буркани. Затиснете ги с плосък тежък предмет (може да използвате камък или друго).
Направете разтвор от водата и солта. С него залейте листата. Нивото му да бъде 4 сантиметра над тях.
Затворете бурканите и ги приберете на тъмно и хладно място.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Сарми в доматен сос
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Мариновано овче сирене в лозови листа на тиган
- Мързеливи сарми с прясно зеле
- Рецепти за лозови сарми с телешко месо
- Сарми с морски продукти
- Рула-сарми на фурна
- Гръцки сармички със сос Авголемоно
Коментари към Консервирани лозови листа (за сарми)