Сарми от листа ревен с кайма и ориз на фурна
Необходими продукти:
- 350 грама кайма
- 1/2 чаена чаша ориз
- 6 супени лъжици кетчуп
- 1 яйце
- магданоз и подправки на вкус
- 3 скилидки чесън
- 500 милилитра вода
- 8 листа от ревен
Начин на приготвяне:
Към каймата добавете ориза, яйцето и подправки на вкус. Направете 8 кюфтета.
Листата ревен попарете във вряща вода и увийте всяко кюфте в по 1 листо.
Запържете леко сармите в малко олио, след което ги подредете в тава.
Накълцайте ситно чесъна, добавете го към кетчупа, подсолете и сложете нарязания магданоз.
Покрийте сармите със соса, залейте с водата и изпечете за 45 минути във фурната.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: polzavred.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕ ДИЕЧИ ЕРБЕ таблетки * 100
ЛАКСЕНА капсули * 20 РАМКОФАРМ
ЛИНДА РЕН ДИЕТ ДЕПУРАТИВО 250 мл 037623
НовЕСИАК капсули * 60
АКВАСОРС АЛОЕФРЕШ капсули * 70
РАДИРЕКС таблетки * 10
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Консервирани лозови листа (за сарми)
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Ревен (стъбла)
- Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
- Ревен, Китайски ревен
- Гръцки сармички със сос Авголемоно
- Крамбъл с киноа и ревен
- Използвайте сок от ревен срещу ужилване от пчела
- Постни мързеливи сарми с гъби в доматен сос
- Риба в зелеви листа (рибени сарми)
Коментари към Сарми от листа ревен с кайма и ориз на фурна