Риба с чери домати, маслини и каперси
Необходими продукти:
- 450 грама филе от риба, каквато предпочитате
- 400 грама чери домати
- 70 грама зелени маслини (без костилки)
- 40 грама каперси
- 1 супена лъжица сух босилек
- 2 супени лъжици зехтин
- подправки за риба
За соса:
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици лимонов сок
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, сложете ги в тава. Добавете маслините и каперсите.
Полейте ги със зехтин и подправете на вкус.
Изпечете доматите за около 15 минути (при 180 градуса), докато си пуснат сока.
През това време измийте рибата, подсушете я, нарежете на парчета, всяко от които да бъде не по-малко от 150 грама.
Когато извадите зеленчуковата комбинация от фурната, притиснете доматите с вилица, за да се смачкат леко.
Сложете филето между доматите и маслините, като част от тях разпределете върху рибата.
Смесете съставките за соса (зехтина и лимоновия сок, подправени на вкус) и залейте продуктите в тавата с него.
Изпечете ястието до готовност при температура на фурната от 180 градуса.
Поднесете рибата гореща, като я полейте с образувалия се по време на печенето сос и гарнирайте с доматите и маслините.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл 850325
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БАРЛИЙНС ТОТАЛ ОМЕГА капсули * 90
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Тилапия с домати, маслини и бяло вино
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Спортен риболов
- Морски костур с горчица в орехова панировка
Коментари към Риба с чери домати, маслини и каперси