Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържено зеле с бекон, лук и чесън

Пържено зеле с бекон, лук и чесън

Пържено зеле с бекон, лук и чесън - изображение

Необходими продукти:


  • 6 фини резенчета бекон
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 2-3 счукани скилидки чесън
  • 1/2 зелка, нарязана ситно
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 10 грама чесън на прах
  • 5 грама лук на прах
  • 1-2 моркова, обелени и нарязани
  • 100 милилитра бяло вино

 

Начин на приготвяне:

 

В тиган загрейте зехтина и запържете зелето. Прибавете нарязаните чесън, лук, морков и налейте виното. Задушете сместа до омекване. През това време загрейте сух тиган и изпечете бекона.

Прибавете го към сместа, подправете с чесъна, лука на прах и солта, черния и червения пипер на вкус. Налейте 100 милилитра вода и гответе ястието до редуциране на течността.

Разпределете порции и поднесете топло.

Добър апетит!

Източник: cakescottage.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...ДиетиСнимкиБотаникаНовиниИсторияЛайфстайл