Печено зеле с чесън и зехтин
Необходими продукти:
- 1 малка зелка с тегло около килограм
- 2-3 скилидки чесън
- 1,5-2 супени лъжици зехтин
- 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Изберете малка зелка, която почистете от най-горния слой листа. Нарежете я на кръгли парчета с дебелина около 2-2,5 сантиметра.
Подредете резените в подмазана със зехтин тава (може да покриете дъното на съда с лист пергамент, но и него намазнете).
Разпределете ситно нарязаните скилидки чесън върху зелето.
Намажете повърхността на зеленчуковите кръгчета със зехтин.
Поръсете със сол и смлян черен пипер. По желание използвайте любими билки, кимион...
Изпечете във фурната, предварително загрята до 180 градуса.
След около 40-50 минути (точното време зависи от вашата фурна и от степента, до която предпочитате да се запече зелето) може да поднесете.
По време на термичната обработка, може да обърнете от другата страна, за да се получи равномерно покритие.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Налагайте зелеви листа с мед върху ставите с коксартроза
- Запеканка от кисело зеле с картофено пюре и пушен колбас
- Зелев лист около ставата помага срещу болки при промяна на времето
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Отървете се от белите петна по кожата със сок от прясно зеле
- Прясно зеле с пилешко месо и лимони
- Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи
- Зеле, брасика
Коментари към Печено зеле с чесън и зехтин
БОЖЕСТВЕНО!!!