Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Червено зеле с масло и мащерка

Червено зеле с масло и мащерка

Червено зеле с масло и мащерка - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 40 грама меко масло
  • 1 1/4 чаена лъжица семена ким
  • 2 супени лъжици накълцана на ситно мащерка
  • 1 глава червено зеле, нарязано на тънки ивици
  • 400 милилитра зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Сложете зехтина в голяма тенджера. След като се сгрее добавете лука и го пържете за 5-10 минути, докато омекне добре.

Междувременно смесете маслото с подправките и оставете настрана.

Добавете зелето в тенджерата при лука и сипете бульона. Оставете да се задушава за 12-15 минути под капак, като понякога бъркате (най-добре е зелето само да бъде притискано надолу, за да се покрие с бульона). За това време течността трябва почти да се е изпарила, а зелето - сварило.

Отцедете зеленчуците от излишната течност и смесете с маслото, за да се разтопи от топлината. Подправете зелето на вкус и сервирайте с няколко стръкчета мащерка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноСнимкиБотаника