Червено зеле с масло и мащерка
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 40 грама меко масло
- 1 1/4 чаена лъжица семена ким
- 2 супени лъжици накълцана на ситно мащерка
- 1 глава червено зеле, нарязано на тънки ивици
- 400 милилитра зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Сложете зехтина в голяма тенджера. След като се сгрее добавете лука и го пържете за 5-10 минути, докато омекне добре.
Междувременно смесете маслото с подправките и оставете настрана.
Добавете зелето в тенджерата при лука и сипете бульона. Оставете да се задушава за 12-15 минути под капак, като понякога бъркате (най-добре е зелето само да бъде притискано надолу, за да се покрие с бульона). За това време течността трябва почти да се е изпарила, а зелето - сварило.
Отцедете зеленчуците от излишната течност и смесете с маслото, за да се разтопи от топлината. Подправете зелето на вкус и сервирайте с няколко стръкчета мащерка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОНУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Панирано зеле
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Зеле, брасика
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
Коментари към Червено зеле с масло и мащерка