Пържени миди с лук
Необходими продукти:
400 грама миди
150 грама лук
50 грама масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд.
Обелете лука, нарежете го ситно.
Запържете го за 2-3 минути в нагорещената мазнина.
След това прибавете мидите и нека се пържат още 5 минути на силен огън. Готовността им може да определите по цвета (когато започнат да стават ярки, значи са готови).
Ако е необходимо, сложете още масло (или олио).
Малко преди да свалите от котлона, подправете със сол и черен пипер.
Вече може да поднесете.
Ястието е много вкусно и се приготвя бързо.
Добър апетит!
Снимки: topshef.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Пържени миди с лук