Маринован лук, печен на барбекю

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици кетчуп
- 1/2 супена лъжица балсамов оцет
- 1 1/2 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1 чаена лъжица нарязан на ситно розмарин (+ още стръкчета за сервиране)
- олио за намазване
- 4 глави лук
Начин на приготвяне:
Накиснете 4 дървени шишчета във вода за 30 минути.
През това време смесете кетчупа с оцета, меда и горчицата. В тази комбинация сложете нарязания на ситно розмарин.
Обелете лука и го нарежете на кръгчета с дебелина около 1,5 сантиметра. Нанижете на клечката 3-4 от тях.
Затоплете барбекю или скара и натрийте с кромид.
Намажете лука със соса и сложете върху скарата, печете за около 20-25 минути, до готовност.
Сервирайте с още свеж розмарин и допълнително полейте със соса.
Същата марината може да използвате и за месо.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Лучени кръгчета на скара
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Ориз с лук и масло
- Хрупкав пържен лук
Коментари към Маринован лук, печен на барбекю