Пълнени печурки със спанак и сирене
Необходими продукти:
- 500 грама пресни печурки
- 2 стръка пресен лук, нарязани ситно
- половин връзка пресен спанак
- 150 грама натрошено сирене
- 60 грама разтопено масло
- сол и черен пипер на вкус
- 80 грама крема сирене
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и почистете гъбите от пънчетата им.
Глазирайте ги с разтопено масло и подредете в намазнена тава. Подсолете и подправете с черен пипер на вкус. В тиган сгорещете мазнина и сотирайте нарязания пресен лук и спанак. Задушете за 5-10 минути и охладете. Комбинирайте сместа с двата вида сирена и разбъркайте. Напълнете гъбките с плънката, поръсете с разтопено масло.
Запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути. Поднесете ястието топло, гарнирано с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.circle-b-kitchen.squarespace.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Салати от булгур и спанак
- Козето сирене – особено полезна храна
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
Коментари към Пълнени печурки със спанак и сирене