Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
Необходими продукти:
- 250 грама пресни печурки
- 2-3 скилидки чесън
- 2 супени лъжици олио
- 400 грама замразен спанак
- 4 яйца
- 200-250 милилитра прясно мляко
- 60 грама настъргано сирене фета или друго подходящо
- 100 грама настърган пармезан
- 100 грама настъргана моцарела
- сол и прясно смлян черен пипер според вкуса ви
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 180 градуса. Размразете спанака, след което отцедете течността с помощта на гевгир.
Гъбите измийте и нарежете на малки кубчета, чесъна намачкайте.
Изпържете ги в олио до изпаряване на течността. В края на приготвянето подправете на вкус.
Подмажете форма за печене с масло, след това разпределете равномерно спанака по дъното на съда. Върху него сложете гъбен слой и натрошено сирене фета.
В купа разбийте яйцата с прясното мляко и пармезана, подсолете и сложете подправки по избор.
С тази смес залейте гъбите и спанака, поръсете с моцарелата.
Изпечете във фурната до получаването на златистокафяв цвят по повърхността.
Около 45 минути до час са необходими, за да бъде запеканката готова.
Добър апетит!
Източник: recept-duhovka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначен огретен със сирене
- Боб на фурна с домати и спанак
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Салати от булгур и спанак
Коментари към Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
Биляна
Прекрасна рецепта! Благодаря :) Много вкусно се получи.
Благодарим Ви за обратната връзка!
Прекрасна рецепта! Благодаря :) Много вкусно се получи.