Подправени ядки макадамия

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио
- 1 супена лъжица прясно изцеден сок от лимон
- 1/2 чаена лъжица захар
- 1/2 чаена лъжица гарам масала
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
- 150 грама ядки макадамия
- 1 супена лъжица пчелен мед
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса и постелете с пекарска хартия плитка тава за бисквити.
Комбинирайте мазнината със сока от лимон и захарта, разбъркайте добре, да се разтвори захарта, а лимонът и олиото се комбинират в еднородна смес. Прибавете гарам масала, лютивия пипер, и подправете на вкус с качествена морска сол и смелете малко черен пипер.
Накрая сложете ядките и меда и разбъркайте, за де покрие всяка макадамия с вкусния дресинг.
Разпръснете върху подготвената тава и печете за 5 минути, след което ги разбъркайте и опечете за още 8-10, докато станат лъскави, златистокафяви и спрат да лепнат. Бъдете нащрек, за да не прегорите ядките.
Оставете ядките макадамия да се достигнат стайна температура, след което сервирайте.
Така поднесена макадамията е чудесно допълнение към филмовата вечер.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ЕТЕРИКА РЕГЕНЕРИРИРАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 22 мл
ХЕРБАЛКАН БОЗОЙЛ тинктура 50 мл
КАЙСИЕВИ ЯДКИ ГОРЧИВИ 150 г СТЕЛ АРГО
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ ВИТАМИН B17 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Макадамия, Австралийски орех
- Диня в шоколад с ядки
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
- Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
Коментари към Подправени ядки макадамия