Подправени ядки макадамия
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио
- 1 супена лъжица прясно изцеден сок от лимон
- 1/2 чаена лъжица захар
- 1/2 чаена лъжица гарам масала
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
- 150 грама ядки макадамия
- 1 супена лъжица пчелен мед
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса и постелете с пекарска хартия плитка тава за бисквити.
Комбинирайте мазнината със сока от лимон и захарта, разбъркайте добре, да се разтвори захарта, а лимонът и олиото се комбинират в еднородна смес. Прибавете гарам масала, лютивия пипер, и подправете на вкус с качествена морска сол и смелете малко черен пипер.
Накрая сложете ядките и меда и разбъркайте, за де покрие всяка макадамия с вкусния дресинг.
Разпръснете върху подготвената тава и печете за 5 минути, след което ги разбъркайте и опечете за още 8-10, докато станат лъскави, златистокафяви и спрат да лепнат. Бъдете нащрек, за да не прегорите ядките.
Оставете ядките макадамия да се достигнат стайна температура, след което сервирайте.
Така поднесена макадамията е чудесно допълнение към филмовата вечер.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
МЮСЛИ ОТ СИБИРСКИ КЕДРОВИ ЯДКИ 250 г VERDE VITA
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ЕТЕРИКА РЕГЕНЕРИРИРАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 22 мл
ДР. ШЕЛЕР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ДИВА РОЗА 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Макадамия, Австралийски орех
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедър
- За остър ум яжте повече ядки
- Кои ядки са най-полезни за здравето
- 8 причини да обичаме още повече кашу
- Ядките и бирата възстановяват организма по-добре от водата след дълго бягане
- Защо трябва да избягваме пържени или подсладени ядки
Коментари към Подправени ядки макадамия