Диня в шоколад с ядки

Необходими продукти:
1 килограм диня
200 грама шоколад
50 грама шамфъстъци или други ядки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Нарежете динята на триъгълници. Може да отрежете кората, а може и да него правите.
Разтопете шоколада на водна баня и в него потопете половината от всеки резен, за да се получи "шоколадова шапка". Поръсете я с натрошени шамфъстъци и приберете десерта в хладилника, за да стегне покритието.
Може да поръсите и с кокосови стърготини.
След това се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Снимки: tele.ru; wclub.ru; gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл ДИНЯ
АГИВА ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ДИНЯ 300 мл
КАЛИВИ ДЕГРИМАТОР 100 мл
ЕКВИЛИБРА ДЕТОКС 4 ДЕЙСТВИЯ 500 мл
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ДИНЯ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Детоксикация и отслабване с диня (варианти и диетично меню)
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Брауни с шоколад и ягоди
- Динени семена – състав и полезни свойства
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да нарежем диня по 7 начина
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
Коментари към Диня в шоколад с ядки