Няколко съвета как да печем ядките и семената

Ядките и семената са не само полезни продукти, но и много вкусни. Разбира се, в сурово състояние те запазват по-голяма част от съставките, необходими на човешкия организъм.
Когато ги изпечем обаче, вкусът се променя и обработени по този начин, те са по-предпочитани. Бихме могли да си направим сладки и солени варианти, но сега ще говорим за различните начини, чрез които може да изпечем.
В тиган без мазнина
Изсипете половин чаена чаша ядки или семена в сух тиган и нека се приготвят в продължение на 5-7 минути на среден огън, като бъркате непрекъснато. Трябва да станат златисти.
На фурна
Изсипете 2 чаени чаши предпочитани ядки и семена в тава и изпечете във фурната за 10 минути при температура от 175 градуса. Разбърквайте периодично, докато придобият кафеникав цвят.
В микровълновата
Изсипете половин чаена чаша ядки или семена в чиния, която поставете в микровълновата фурна. Включете я на максимална мощност и нека се приготвят 3-4 минути. Готовността може да определите и по аромата, който отделят.
- Ако приготвяте дребни семена в тиган, по-добре затворете съда с капак.
- В случай че са ви необходими смлени семена и ядки, първо ги изпечете и тогава смелете с помощта на кухненски робот или блендер. В противен случай ще получите масло от тях.
Снимка: women-journal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
СПОРТС ЕНД ХЕЛТ ВИТАМИН B17 капсули * 120
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
ГОРЧИВИ КАЙСИЕВИ ЯДКИ ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
КАЛОРЕКС АПЕТИН течни капсули * 30
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Динени семена – състав и полезни свойства
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Полезни или опасни са кайсиевите ядки?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кедър
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
- Карамелизирани орехи
- 7 ползи от семената на папая
Коментари към Няколко съвета как да печем ядките и семената