Няколко съвета как да печем ядките и семената

Ядките и семената са не само полезни продукти, но и много вкусни. Разбира се, в сурово състояние те запазват по-голяма част от съставките, необходими на човешкия организъм.
Когато ги изпечем обаче, вкусът се променя и обработени по този начин, те са по-предпочитани. Бихме могли да си направим сладки и солени варианти, но сега ще говорим за различните начини, чрез които може да изпечем.
В тиган без мазнина
Изсипете половин чаена чаша ядки или семена в сух тиган и нека се приготвят в продължение на 5-7 минути на среден огън, като бъркате непрекъснато. Трябва да станат златисти.
На фурна
Изсипете 2 чаени чаши предпочитани ядки и семена в тава и изпечете във фурната за 10 минути при температура от 175 градуса. Разбърквайте периодично, докато придобият кафеникав цвят.
В микровълновата
Изсипете половин чаена чаша ядки или семена в чиния, която поставете в микровълновата фурна. Включете я на максимална мощност и нека се приготвят 3-4 минути. Готовността може да определите и по аромата, който отделят.
- Ако приготвяте дребни семена в тиган, по-добре затворете съда с капак.
- В случай че са ви необходими смлени семена и ядки, първо ги изпечете и тогава смелете с помощта на кухненски робот или блендер. В противен случай ще получите масло от тях.
Снимка: women-journal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУСАМ НЕБЕЛЕН 200 гр.
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
АМИГДАЛИН капсули * 100 ДР. БИОМАСТЕР
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Динени семена – състав и полезни свойства
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Карамелизирани орехи
- Домашно слънчогледово масло
- Салата от тиквички с орехи
Коментари към Няколко съвета как да печем ядките и семената