Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди
Необходими продукти:
- 2 консерви нахут по 400 грама, отцедени
- 6 филета риба треска или хек (всяко по около 150 грама)
- 100 грама ндуя
- 600 грама миди, почистени
- 150 милилитра бяло вино
- голяма връзка магданоз, листата нарязани
- фино настъргана кора на 1 лимон
- зехтин и лимонови резени за сервиране
Начин на приготвяне:
Разпръснете нахута в голяма тава. Отгоре поставете филетата риба с кожата надолу, върху тях сложете малки парченца ндуя. Подправете със сол и черен пипер. Разпръснете мидите и полейте с виното.
Печете на 180 градуса под фолио с вентилатор в предварително загрята фурна за 15-20 минути. Когато рибата се свари, а мидите се отворят, ястието е готово. Изхвърлете неотворените миди, те са негодни за употреба.
Сервирайте, като внимавате да не разкъсате рибните филета.
Поръсете с нарязания магданоз, сложете няколко резена лимон и полейте със зехтин.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС КРАФТ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ДИВА ИСЛАНДСКА ТРЕСКА капсули * 100
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 90 GNC
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули 550 мг * 120
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА 500 мл
МЬОЛЕРС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА ФОРТЕ капсули * 150
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Риба треска - ползи за здравето
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Веган майонеза от нахут
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Бобови култури
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Черен дроб от треска - ползи за здравето и състав
- Печен нахут с доматен сос и яйца
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
Коментари към Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди