Охлюви в пикантен бульон
Необходими продукти:
- 1 килограм охлюви
- 1 глава лук
- 1 глава чесън
- 2 червени люти чушки, разрязани
- сол, черен пипер на вкус
- листенца прясна мента
- 1 супена лъжица микс от кимион, кориандър и джинджифил на прах
Начин на приготвяне:
Ако сте събрали охлювите сами ги сложете в надупчен съд с капак за два дни. Измийте ги добре, сложете в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата, прецедете, изплакнете охлювите и повторете процедурата два пъти.
Ако използвате купени охлюви, предварително обработени, почистването по този начин не е необходимо и можете да ги използвате директно. След третото изплакване налейте чиста вода, добавете нарязан на две части лук и главата чесън.
Разрежете чушките и ги пуснете във врящия бульон. Подправете с черен пипер, ментови листенца и микс от подправки. Прибавете почистените охлюви и варете на тих огън за час. Разпределете ястието в купички, гарнирайте със свежи листенца мента и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cogollosdeagua.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОЪРТ БИО РИЧ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
БИЕЛЕНДА ПОДМЛАДЯВАЩА ТЕРАПИЯ ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ 15 мл
ФИОННА SNAIL EXTRACT НОЩЕН КРЕМ 50 мл
СИНСИНИЪН ЕСЕНШЪЛ КЕЪР ШАМПОАН 250 мл
БИОЪРТ СУПРИМ БИО КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Охлюви по бабина рецепта
- Печени охлюви в ароматно масло с чесън
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- Охлюви
- 4 ползи на екстракта от охлюв за кожата
- BioGenik Ltd / БиоГеник ООД
Коментари към Охлюви в пикантен бульон