Печени охлюви в ароматно масло с чесън
Необходими продукти:
- 6 охлюва от консерва
- 5 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици бяло вино (по желание)
- 1 скилидка чесън
- няколко стръка магданоз
- малко лук
- сол, смлян черен пипер, настъргано индийско орехче и други подправки на вкус
- хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Охлювите измийте със студена вода и подсушете.
Нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно. Смесете ги с маслото, прибавете сол и други подправки на вкус. Разбъркайте старателно всичко.
Подредете охлювите в подходящ съд, напръскайте ги с бяло вино по желание и върху всеки от тях сложете от ароматното масло.
Изпечете ястието във фурната в продължение на 10-12 минути.
Поднесете с чаша бяло вино и препечен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОЪРТ БИО РИЧ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
БИЕЛЕНДА ПОДМЛАДЯВАЩА ТЕРАПИЯ ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ 15 мл
ФИОННА SNAIL EXTRACT НОЩЕН КРЕМ 50 мл
СИНСИНИЪН ЕСЕНШЪЛ КЕЪР ШАМПОАН 250 мл
БИОЪРТ СУПРИМ БИО КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Охлюви по бабина рецепта
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- Охлюви
- 4 ползи на екстракта от охлюв за кожата
- BioGenik Ltd / БиоГеник ООД
- Чудо на природата: морските голи охлюви се обезглавяват сами и от главата им израства ново тяло
Коментари към Печени охлюви в ароматно масло с чесън