Печени охлюви в ароматно масло с чесън
Необходими продукти:
- 6 охлюва от консерва
- 5 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици бяло вино (по желание)
- 1 скилидка чесън
- няколко стръка магданоз
- малко лук
- сол, смлян черен пипер, настъргано индийско орехче и други подправки на вкус
- хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Охлювите измийте със студена вода и подсушете.
Нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно. Смесете ги с маслото, прибавете сол и други подправки на вкус. Разбъркайте старателно всичко.
Подредете охлювите в подходящ съд, напръскайте ги с бяло вино по желание и върху всеки от тях сложете от ароматното масло.
Изпечете ястието във фурната в продължение на 10-12 минути.
Поднесете с чаша бяло вино и препечен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОЪРТ БИО РИЧ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
БИЕЛЕНДА ПОДМЛАДЯВАЩА ТЕРАПИЯ ПОВДИГАЩА ОКОЛООЧНА МАСКА ПРОТИВ БРЪЧКИ 10 гр.
ФИОННА SNAIL EXTRACT ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СИНСИНИЪН ЕСЕНШЪЛ КЕЪР ДУШ ГЕЛ 250 мл
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА ШОКОЛАД 250 мл
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Охлюви по бабина рецепта
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- 4 ползи на екстракта от охлюв за кожата
- Охлюви в пикантен бульон
- Охлюви
- Чудо на природата: морските голи охлюви се обезглавяват сами и от главата им израства ново тяло
Коментари към Печени охлюви в ароматно масло с чесън