Печени охлюви в ароматно масло с чесън
Необходими продукти:
- 6 охлюва от консерва
- 5 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици бяло вино (по желание)
- 1 скилидка чесън
- няколко стръка магданоз
- малко лук
- сол, смлян черен пипер, настъргано индийско орехче и други подправки на вкус
- хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Охлювите измийте със студена вода и подсушете.
Нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно. Смесете ги с маслото, прибавете сол и други подправки на вкус. Разбъркайте старателно всичко.
Подредете охлювите в подходящ съд, напръскайте ги с бяло вино по желание и върху всеки от тях сложете от ароматното масло.
Изпечете ястието във фурната в продължение на 10-12 минути.
Поднесете с чаша бяло вино и препечен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛА ВИТА БУТЕР КРЕМ ЗА ТЯЛО РОЗА 250 мл.
КОЛАГЕНА КОДЕ SNAIL THERAPY КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
РЕВИВ КОМПЛЕКТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл + ОКОЛООЧЕН КРЕМ 15 мл
ХРИСТИНА ХИДРАТИРАЩ И ПОДХРАНВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ С ОХЛЮВ И КАКАО 25 мл
РЕВИВ КОМПЛЕКТ АРОМА РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл И РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ 15 мл
РЕВИВ РОУЗ УЛТРА ИНТЕНЗИВЕН ПОДМЛАДЯВАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И РОЗОВО МАСЛО 30 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Охлюви в пикантен бульон
- Охлюви по бабина рецепта
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- Чудо на природата: морските голи охлюви се обезглавяват сами и от главата им израства ново тяло
- Алтернатива на шевовете – хирургично лепило от слуз на голи охлюви
- Охлювът изпревари ботокса
Коментари към Печени охлюви в ароматно масло с чесън