Начало Хранене Рецепти Супи Месни Охлюви в пикантен бульон

Охлюви в пикантен бульон

Охлюви в пикантен бульон - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм охлюви
  • 1 глава лук
  • 1 глава чесън
  • 2 червени люти чушки, разрязани
  • сол, черен пипер на вкус
  • листенца прясна мента
  • 1 супена лъжица микс от кимион, кориандър и джинджифил на прах


Начин на приготвяне:


Ако сте събрали охлювите сами ги сложете в надупчен съд с капак за два дни. Измийте ги добре, сложете в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата, прецедете, изплакнете охлювите и повторете процедурата два пъти.

Ако използвате купени охлюви, предварително обработени, почистването по този начин не е необходимо и можете да ги използвате директно. След третото изплакване налейте чиста вода, добавете нарязан на две части лук и главата чесън.

Разрежете чушките и ги пуснете във врящия бульон. Подправете с черен пипер, ментови листенца и микс от подправки. Прибавете почистените охлюви и варете на тих огън за час. Разпределете ястието в купички, гарнирайте със свежи листенца мента и поднесете.

охлюви в пикантен бульон

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.cogollosdeagua.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияЛайфстайлПроизводители