Охлюви в пикантен бульон
Необходими продукти:
- 1 килограм охлюви
- 1 глава лук
- 1 глава чесън
- 2 червени люти чушки, разрязани
- сол, черен пипер на вкус
- листенца прясна мента
- 1 супена лъжица микс от кимион, кориандър и джинджифил на прах
Начин на приготвяне:
Ако сте събрали охлювите сами ги сложете в надупчен съд с капак за два дни. Измийте ги добре, сложете в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата, прецедете, изплакнете охлювите и повторете процедурата два пъти.
Ако използвате купени охлюви, предварително обработени, почистването по този начин не е необходимо и можете да ги използвате директно. След третото изплакване налейте чиста вода, добавете нарязан на две части лук и главата чесън.
Разрежете чушките и ги пуснете във врящия бульон. Подправете с черен пипер, ментови листенца и микс от подправки. Прибавете почистените охлюви и варете на тих огън за час. Разпределете ястието в купички, гарнирайте със свежи листенца мента и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cogollosdeagua.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОЪРТ БИО СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 30 мл
РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ И КОЛАГЕН 3 мл * 2
РЕВИВ СЪН КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЛОСИОН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО SPF 50 250 мл
АМАДЕБЮТИ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 150 г
ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС ТЕЧЕН ФОН ДЬО ТЕН SATIN MATT 103 NATURAL 30 мл
ОРФИКА PURE СЕРУМ ЗА ПОД ОЧИ 15 мл.
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Печени охлюви в ароматно масло с чесън
- Охлюви по бабина рецепта
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- Чудо на природата: морските голи охлюви се обезглавяват сами и от главата им израства ново тяло
- Алтернатива на шевовете – хирургично лепило от слуз на голи охлюви
- Охлювът изпревари ботокса
Коментари към Охлюви в пикантен бульон