Охлюви в пикантен бульон
Необходими продукти:
- 1 килограм охлюви
- 1 глава лук
- 1 глава чесън
- 2 червени люти чушки, разрязани
- сол, черен пипер на вкус
- листенца прясна мента
- 1 супена лъжица микс от кимион, кориандър и джинджифил на прах
Начин на приготвяне:
Ако сте събрали охлювите сами ги сложете в надупчен съд с капак за два дни. Измийте ги добре, сложете в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата, прецедете, изплакнете охлювите и повторете процедурата два пъти.
Ако използвате купени охлюви, предварително обработени, почистването по този начин не е необходимо и можете да ги използвате директно. След третото изплакване налейте чиста вода, добавете нарязан на две части лук и главата чесън.
Разрежете чушките и ги пуснете във врящия бульон. Подправете с черен пипер, ментови листенца и микс от подправки. Прибавете почистените охлюви и варете на тих огън за час. Разпределете ястието в купички, гарнирайте със свежи листенца мента и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cogollosdeagua.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОЪРТ БИО РИЧ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
БИЕЛЕНДА ПОДМЛАДЯВАЩА ТЕРАПИЯ ПОВДИГАЩА ОКОЛООЧНА МАСКА ПРОТИВ БРЪЧКИ 10 гр.
ФИОННА SNAIL EXTRACT ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СИНСИНИЪН ЕСЕНШЪЛ КЕЪР ДУШ ГЕЛ 250 мл
ХРИСТИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ И КРАКА ШОКОЛАД 250 мл
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Охлюви по бабина рецепта
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Консервирани охлюви с масло, чесън, лук и магданоз
- Печени охлюви в ароматно масло с чесън
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- 4 ползи на екстракта от охлюв за кожата
- Охлюви
- Чудо на природата: морските голи охлюви се обезглавяват сами и от главата им израства ново тяло
Коментари към Охлюви в пикантен бульон