Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм морски охлюви (с черупките)
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 3 - 4 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете охлювите в гевгир и ги измийте хубаво под течаща вода, като разклащате енергично. След това сложете в тенджера с вряща подсолена вода и нека се приготвят в продължение на 20 - 25 минути. Водата трябва да покрива напълно охлювите. Когато се сварят, с помощта на клечка за зъби извадете месестата част.
Изпържете чесъна в зехтина, добавете охлювите, овкусете с подправки.
Налейте виното и оставете ястието да се задушава 5 минути. Накрая добавете нарязания магданоз и изключете котлона.
Поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОЪРТ БИО РИЧ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
БИЕЛЕНДА ПОДМЛАДЯВАЩА ТЕРАПИЯ ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ 15 мл
ФИОННА SNAIL EXTRACT НОЩЕН КРЕМ 50 мл
СИНСИНИЪН ЕСЕНШЪЛ КЕЪР ШАМПОАН 250 мл
БИОЪРТ СУПРИМ БИО КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 50 мл
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Нетрадиционни и екзотични рецепти
- Консумирайте охлюви поради 6 причини
- Отървете се от охлювите в дома и градината чрез 10 начина
- Печени охлюви в ароматно масло с чесън
- Охлюви по бабина рецепта
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Кускус с морски дарове
- Алергията към морски дарове рядко се израства
- Салата от морски дарове
- Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
Коментари към Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън