Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Отворена баница със спанак, крема сирене и шунка

Отворена баница със спанак, крема сирене и шунка

Отворена баница със спанак, крема сирене и шунка - изображение

Необходими продукти:


за корите

 

  • 2 чаени чаши брашно
  • 5 грама сол
  • 70 милилитра вода
  • 1 чаена лъжичка оцет


за плънката


  • 1 супена лъжица масло
  • 1 стрък зелен лук
  • 2 стръка пресен джоджен
  • 200 грама бланширан спанак
  • 225 грама крема сирене
  • 100 грама натрошено сирене
  • 150 грама шунка, нарязана на кубчета
  • 1 супена лъжица брашно
  • 3 разбити яйца

 

Начин на приготвяне:

 

Брашното смесете със солта, налейте водата, оцета и направете тесто. Намазнете плот, разточете фини кори от тестото и ги изсушете. Подредете ги във форма за торта, така че да покрият дъното и стените равномерно.

Загрейте маслото и запържете лука, джоджена и спанака, нарязани ситно. Отцедете, охладете и прибавете към сместа натрошеното и крема сиренето, шунката, брашното и яйцата.

Разбъркайте докато продуктите се смесят и разпределете плънката върху корите. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете в продължение на 30-35 минути. След готовност охладете, разрежете и поднесете баницата.

Добър апетит!

Източник: www.cordobatimes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияНовиниЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлСпортЛечения