Мариновани пилешки хапки
Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
1 лайм
7 стръка джоджен
1 супена лъжица олио
4 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
С помощта на блендер смелете листата джоджен, скилидките чесън, налейте сока от цитруса и олиото.
Нарежете филето на парченца или тънки ивици, които овкусете със сол и смлян черен пипер. След това залейте с получената марината и оставете така за час.
Остава да изпържите пилешките хапки в нагорещено олио от двете страни до образуването на румена коричка.
Поднесете с чеснов сос или друг любим. Поръсете с кашкавал или сирена по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Марината за агнешко месо
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Мариновани пилешки хапки