Маринована аншоа с чесън и магданоз
Необходими продукти:
- 500 грама аншоа
- 500 милилитра винен оцет
- 1 супена лъжица сол
- 1 глава чесън, обелена и нарязана ситно
- половин връзка пресен магданоз
- 1 чаена чаша ябълков оцет
- 1/2 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете рибата и я сложете в купа. Добавете няколко скилидки чесън и част от нарязания магданоз. Залейте с оцета, подсолете и оставете сместа да престои 24 часа.
След това изплакнете рибата, подредете я в бурканчета. В тенджера сгорещете ябълковия оцет, смесен с останалия магданоз, чесън и зехтин.
След завиране охладете и разпределете маринатата във всеки буркан. Затворете и съхранете в хладилник. Поднесете аншоата охладена, гарнирана с прясно нарязани зелени подправки по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Марината за агнешко месо
- Мариновани свински уши
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Маринована диня
- Мариновано овче сирене с босилек
- Бързо маринован червен лук
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Мариновани пилешки хапки
Коментари към Маринована аншоа с чесън и магданоз