Бързо маринован червен лук
Необходими продукти:
- 2 глави червен лук, обелени и нарязани на тънко
- 1/2 чаена чаша червен винен оцет
- 1/2 чаена чаша малцов оцет
- 2 чаени лъжички чист кленов сироп
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка пипер на зърна, микс
- 1/4 чаена лъжичка бахар
- 3 стръка пресен розмарин
- 3 скилидки чесън, обелени
Начин на приготвяне:
- Загрейте вода в средно голяма тенджера, докато кипне.
- В купа смесете двата вида оцет, кленовия сироп и солта. Разбъркайте, докато солта се разтвори.
- Добавете пипера на зърна, бахара, розмарина и чесъна. Разбъркайте и заделете настрана.
- Бланширайте лука във врялата вода, отцедете и изхвърлете водата.
- Прехвърлете го в чист стъклен буркан с подходяща големина и залейте с маринатата.
- Разбъркайте внимателно и затворете плътно буркана.
- Охладете маринования лук за минимум 30 минути, преди да го поднесете.
- Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.
Приятен апетит!
Снимки: goodlifeeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Бързо маринован червен лук