Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
Необходими продукти:
4 килограма чушки (може и люти), в случая - сиврия
500 милилитра винен оцет
500 милилитра олио
300 грама чесън
5 връзки кориандър
5 връзки целина
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна и зелените подправки, смесете ги. Измийте чушките, направете малки разрези с формата на кръст на върха, не махайте опашките. Ако използвате лют сорт, залейте ги със студена вода за 2 дни, която сменяйте 3 - 4 пъти дневно. Отцедете течността с помощта на гевгир.
Налейте в тенджера оцета и олиото, прибавете сол. Сложете на котлона и когато сместа заври, сложете чушките (на няколко порции) да се варят в продължение на 5 - 7 минути. Внимавайте да не се разварят. След това ги извадете с решетъчна лъжица, сложете в купа, поръсете с нарязаните чесън и зелени подправки.
Повтаряйте процедурата, докато свършат чушките.
Ако ще консумирате веднага, приберете ги в хладилника за няколко дни, за да се мариноват и са готови.
Ако сте решили да правите зимнина, сложете чушките в чисти половинлитрови буркани заедно с подправките, залейте с останалата течност, стерилизирайте за 15 - 20 минути и обърнете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА СОЧНИ ПЛОДОВЕ snd99t-386
НовБИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ДИВА ВАНИЛИЯ snd99t-387
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМООСЕМЧАТКА тинктура 50 мл
Нов ПРОМОНАСЛАДА 50 мл
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Рецепти за чушки бюрек (пиперки бюрек)
- Отгледайте си богата реколта пипер по мързеливия начин
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Лечение на ботулизъм
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)