Компот от цели нектарини
Необходими продукти:
400 - 500 грама дребни или средни нектарини на буркан с вместимост от 1,5 литра
1 литър вода
300 - 350 грама захар
Начин на приготвяне:
Измийте плодовете, използвайте само такива, които са напълно здрави. Сложете ги в стерилизирани буркани, нектарините да запълнят малко повече от половината на съда. Ако решите да разделите плодовете на две и да почистите от костилките, то бурканите трябва да са пълни до половината.
Налейте гореща вода, покрийте с капаци и оставете така за 15 минути. След това отцедете водата в друг съд, долейте, ако се налага (сиропът се приготвя в пропорции 1 литър вода и 300 грама захар).
Направете сиропа: когато водата заври, разбъркайте захарта и варете в продължение на 5 минути.
Залейте прасковите със сладката течност и затворете бурканите. Обърнете ги обратно. Когато се охладят, приберете компота на хладно, сухо и тъмно място. Съхранявайте не повече от година.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИКАРОВ МАСЛО ОТ ПРАСКОВА 100 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПРАСКОВА И БЕРГАМОТ 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ПРАСКОВИ И МАНГО 750 мл
ГРЕЙС КОЛ ДАМСКИ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ БОЖУР, ПРАСКОВА, МАЛИНА 1 + ГЪБА ЗА БАНЯ
НовБИОХЕРБА МАСЛО ОТ ПРАСКОВА 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Колко грама захар да ядем на ден
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Видове захар и тяхното приложение
- Кактус
- Агаве
- Млечно смути със замразени плодове
- Японска дюля
- Вредна ли е лактозата?
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
Коментари към Компот от цели нектарини