Зелеви сарми с киноа и леща в доматен сос
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 100 грама сварена киноа
- 100 грама черна леща
- 250 грама овкусена кайма
- 1 червена чушка
- 70 грама царевица от консерва
- сол и черен пипер на вкус
- 8-10 листа прясно зеле
- 2 супени лъжици олио
за соса:
- 3-4 меки домата
- 1 супена лъжица олио
- 150 грама настърган кашкавал
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте олиото, запържете нарязаните ситно лук червена чушка. Добавете каймата, лещата, киноата, царевицата, подправките и разбъркайте.
Всеки зелев лист напълнете с плънката, завийте плътно и подредете в тавичка.
Пригответе доматен сос от изброените продукти, залейте сармите с него, подправете с магданоз, поръсете с кашкавал и запечете за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Сервирайте топли, гарнирани с кисело мляко. Добър апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУРС ЧАЙ ОТ КИНОА, ЧЕРЕШОВИ ДРЪЖКИ И ГОДЖИ БЕРИ * 42
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
БИОХЕРБА БИО ТРИЦВЕТНА КИНОА 200 г
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Безглутенова диета
- Варена киноа
- Гарнитура от киноа
- Киноа - полезни свойства и хранителен състав
- Зеленчукова салата със сирене халуми и киноа
- Сарми в доматен сос
- Сармички от лапад с ориз
- Рецепти за лозови сарми с булгур
- Запеканка с киноа и кейл
Коментари към Зелеви сарми с киноа и леща в доматен сос