Гарнитура от леща с лук и домати
Необходими продукти:
1 чаена чаша леща
1 голяма глава лук
1 голям домат
1/2 червена чушка
1 - 2 дафинови листа
3 супени лъжици олио
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете на тънки кръгчета или полукръгчета и го изпържете го до златисто в нагорещеното олио. Нарежете домата и чушката на кубчета и ги добавете към лука, когато се запържи. Бъркайте в продължение на 3 минути. След това изсипете лещата и налейте 2 чаши вода. Нека всичко се приготвя до готовност. Няколко минути, преди да свалите от котлона, сложете сол, пипер, дафиновите листа и затворете съда с капак.
Получава се ароматна гарнитура от леща и зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Как да сварим правилно лещата
- Домат
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Рецепти за салати от маруля
Коментари към Гарнитура от леща с лук и домати