Вишнева пита с бадеми
Необходими продукти:
400 грама вишни без костилки
200 - 250 грама брашно
180 грама масло
150 грама захар
4 яйца
малко сода, изгасена в оцет или лимонов сок
смлени бадеми
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Размразете вишните, ако са замразени, ако използвате плодове от компот - отцедете ги от течността.
Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно, разбивайки след всяко. Сложете изгасената сода, солта, брашното и замесете тесто. Поставете го в подходящ съд, оформяйки "ограда" по края му от тестото. Разпределете вишните по повърхността и изпечете във фурната в продължение на час (готовността проверете по стандартния начин - с помощта на клечка за зъби). Готовата пита поръсете със смлени изпечени бадеми. Преди да поднесете, може да поръсите с пудра захар, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ СУПЕР ГРИЙНС 360 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
КИСЕЛА ЧЕРЕША капсули 1200 мг * 90 NATURE'S WAY
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО С ВИШНА И ФРЕНСКО ГРОЗДЕ 200 мл
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ОСТЕОМАКС-К таблетки * 160
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Японска вишна, Сакура
- Как бързо и лесно да обелите бадеми?
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Вишна
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Крекери с кокосово и бадемово брашно
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
Коментари към Вишнева пита с бадеми