Веган запеканка със зелен фасул и лук
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 230 грама гъби, нарязани
- 1/2 чаша лук, наситнен
- 4 чаши замразен зелен фасул
- 2 чаши зеленчуков бульон (или друг)
- 1 чаша бадемово мляко, неподсладено (или друго)
- 1/4 чаша брашно
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 1 чаша веган печен лук
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън и запържете гъбите и лука, като бъркате често, докато гъбите не отделят течността си. Добавете зеления фасул, зеленчуковия бульон и оставете течността да кипне.
Разбъркайте в купа 3/4 чаша от бадемовото мляко с брашното и изсипете в тенджерата със зеления фасул. Гответе, като разбърквате често, докато сместа се сгъсти (2-3 минути).
Ако сосът изглежда твърде гъст, добавете 1/4 чаша бадемово мляко. Овкусете със соевия сос, черния пипер и солта.
Прехвърлете в тавичка за печене, поръсете с хрупкавия веган печен лук и запечете за 20-25 минути или докато лукът стане златистокафяв.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук
- Доматена запеканка с кюфтета
- Зеленчукова запеканка
- Оризова запеканка с пилешко, зеленчуци и гъби
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от моркови с яйца
- Запеканка от извара със сушени домати, пармезан и чесън
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
Коментари към Веган запеканка със зелен фасул и лук