Бърз сладкиш с ядки и стафиди
Необходими продукти:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша натрошени ядки по ваш избор
1 чаена чаша стафиди без семена
щипка сол
бакпулвер
масло за подмазване на съда
ядки и мед за покритието
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете стафидите, ядките почистете и смелете едро.
Разбийте яйцата със захарта, постепенно прибавете брашното, без да прекратявате процеса на разбиване. В тестото изсипете стафидите и ядките, щипка сол и бакпулвер. Разбъркайте. Получава се консистенция, наподобяваща сладко.
Намажете обилно дъното и стените на съда, в който ще печете, с масло. Изсипете в него тестото, слоят трябва да бъде с дебелина около 3 сантиметра.
Изпечете сладкиша във фурната при температура от 200 градуса за около 20 минути. Когато се зачерви, следете за готовността с помощта на клечка за зъби.
Може да покриете сладкиша с комбинация от мед и ядки. Също да добавите канела при приготвянето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Черен орех
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Бърз сладкиш с ядки и стафиди