Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)

Необходими продукти:
- 1,5 килограма свински черен дроб (пресен)
- свинско було
- глава кромид лук
- връзка пресен магданоз
- лимон
- сол, черен пипер и други подправки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Измийте добре дроба, почистете го старателно от ципите (колкото е възможно) и нарежете на парчета с големина около 4-5 сантиметра. Сложете в тенджера и добавете ситно нарязаните кромид, магданоз, подправете и напръскайте с лимонов сок. Разбъркайте и оставете дробът да се маринова за 15-20 минути.
Разстелете булото върху подходяща повърхност и нарежете на квадрати, достатъчно големи, за да увиете всяко парче дроб поотделно (може да оставите магданоза, полепен по парченцата).
Трябва да завиете плътно хапките от всички страни, за да не прегорят.
Нанижете плътно на шишчета, които изпечете на дървени въглища за 5-10 минути (времето зависи от размера на парчетата черен дроб).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ ПЕРИЛА капсули * 150 SANCT BERNHARD
ВЕРТИКАЛЕН ГРИЛ CHEF-O-MATIC
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Варен телешки дроб в марината от лук и горчица
- Телешки черен дроб с лук и коняк
- Свински черен дроб в було (пържен)
- Говежди черен дроб
- Шишчета от калмари с риба и гарнитура от гриловани зеленчуци
- Предястие от черен дроб на треска с рулца от раци, яйца и кашкавал
- Паниран свински дроб с лук в масло
- Гювечета от черен дроб със спагети
- Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук
Коментари към Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)